maanantai 6. helmikuuta 2017

Runebergin tortut

Tein viikonloppuna ensimmäistä kertaa Runebergin torttuja eilen olleen Runeberginpäivän kunniaksi. Torttujen ulkonäkö kaipaa hieman hiomista mutta muutoin niiden maku oli kohdillaan, ja sehän on toki tärkeintä :) Tortut tein K-ruoka-sivustojen ohjeen mukaan pienin muunnoksin. Fariinisokerin korvasin tavallisella sokerilla, koska fariinisokeria ei minulla sattunut olemaan ja kuorettomien jauhettujen manteleiden tilalle laitoin valmiita mantelijauhoja. Alkuperäisen ohjeen 6 annoksen sijaan, tein torttuja 9, joten tortuistani tuli lisäksi hieman pienempiä. 

Runebergin tortut
150 g voita 
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1½ dl piparkakkuja murusteltuna
1½ tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa

Kostutukseen 
½ dl rommia
½ dl vettä
2 rkl sokeria

Koristeeksi
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta

Voitele ja korppujauhota muffinssivuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Nostele taikina muffinssivuokiin. Kypsennä 200- asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kumoa jäähtyneet tortut pois vuoasta.

Mittaa kostutusliemen ainekset kattilaan ja kuumenna. Lusikoi liemi hieman jäähtyneiden torttujen päälle. Anna torttujen mehevöityä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. 

Koristele tortut vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...