torstai 9. helmikuuta 2017

Kasvisjauhis- reseptikilpailu: Kasvisjauhispyörykkä-kvinoakupit tahinikastikkeella

Pääsin mukaan reseptikilpailuun, jossa 12 bloggaajalle annettiin tehtäväksi kehitellä resepti uusista Apetitin kasvisjauhis-tuotteista. Tarkoituksena oli miettiä ateriakokonaisuus hyödyntäen yhtä kolmesta uudesta kasvisjauhiksesta. Vegaaniset kasvisjauhikset tulivat Prismoihin ja Citymarketteihin 1.2., joten kovinkaan moni ei ole todennäköisesti ehtinyt näihin tuotteisiin vielä törmätä. Kasvisjauhikset löytyvät pakastealtaasta ja niitä on kolmea eri laatua, kasvisjauhispyöryköitä, kasvisjauhispihvejä ja kasvisjauhispihvejä crispy chick. Pääsin maistamaan kaikkia uutuustuotteita, ja näistä kolmesta tuotteesta omaan reseptiini valitsin kasvisjauhispyörykät. Pyörykät kuten muutkin kasvisjauhistuotteet ovat siis täysin vegaanisia ja gluteenittomia ja ne on valmistettu herneproteiinista. Kasvisjauhikset ovatkin hyvä ja ennenkaikkea nopea kasvisvaihtoehto osana ateriakokonaisuutta.

Viime aikoina tai oikeastaan jo viime kesästä asti, meillä on tehty melko paljon salaattikuppeja erilaisilla variaatioilla. Niinpä myös nämä kasvisjauhispyörykät pääsivät tai joutuivat kuppiin. Salaatiksi käy siis muukin, kuin Romane-salaatti, kunhan se on tarpeeksi kuppimainen, jotta täytteet pysyvät mukana syötäessä. Pyöryköiden rinnalle kuppiin valmistin kvinoa-kasvissekoitusta ja kastikkeeksi kokonaisuudelle ihanan ja helpon tahinikastikkeen. Kasvisjauhispyörykkä-kvinoakupit viimeistelin korianterilla.

Kaikki 12 kilpailureseptiä löytyvät täältä. Käy äänestämässä suosikkiasi ja poimimassa parhaat kasvisjauhisresepti-ideat omassa keittiössä hyödynnettäviksi. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan lisäksi 5 kpl 100e ravintolalahjakorttia!

Kasvisjauhispyörykkä-kvinoakupit 4:lle
kuppimaista salaattia (esim. Romane)
2 dl kvinoaa
1 punainen paprika
2 porkkanaa
½ tl savupaprikamaustetta
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
loraus öljyä
1 pussillinen (240g) Apetitin kasvisjauhispyöryköitä
tuoretta korianteria

Tahinikastike
reilut 1/2 dl tahinia
1 tl sitruunamehua
½ tl savupaprikamaustetta
ripaus suolaa
2 rkl seesamiöljyä
vettä

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla, savupaprikalla ja mustapippurilla. Kuori porkkana ja huuhtele paprika. Paloittele porkkanat ja paprikat noin 2 cm pituisiksi tikuiksi ja paista hetki öljyssä paistinpannulla. Lisää kvinoa ja sekoita hyvin. Paista kasvisjauhispyörykät öljyssä paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista tahinikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastikkeesta tulee juoksevaa. Huuhtele salaatti ja asettele lehdet tarjoiluvadille. Lisää kvinoaseos ja pyörykät salaattikuppeihin. Kaada päälle tahinikastiketta ja viimeistele korianterilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...