tiistai 21. helmikuuta 2017

Gluteeniton laskiaispikapulla

Laskiainen lähestyy ja ensi viikonlopun sekä alkuviikon pulla numero 1 onkin laskiaispulla! Pulla runsaalla kermavaahdolla ja hillolla saa makeannälän hetkessä huippuunsa, onhan perinteinen laskiaispulla aivan mielettömän herkullinen. Uusimmassa Maku- lehdessä laskiaispullaa oli tuunattu hieman uuteen uskoon ja tehty siitä gluteeniton pikaversio. Pikaversio sikälikin, että koko pullataikina tulee tässä ohjeessa vuokaan, joten pullanpyörittelyt voi nekin unohtaa. Lopputulos oli herkullinen ja pullataikina toi mieleeni jossain määrin runebergin tortut. Ei siis ihan perinteinen gluteeniton laskiaispulla mutta oikein maistuva ja todella helppo! 

Laskiaispikapulla
100 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
200 g kermaviiliä
3½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
2½ leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl psylliumia

Pinnalle
1 rkl raesokeria

Täyte
2 dl kermaa
2 dl vadelmahilloa
2 dl kotimaisia vadelmia

Viimeistelyyn
1 rkl tomusokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle reasokeria. Paista pullaa 225- asteisen uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Jos pinta alkaa tummumaan liikaa, lisää paiston loppuvaiheessa pullan päälle leivinpaperi. 

Anna pullan jäähtyä ja irrota se vuoasta varoen. Halkaise pulla ja täytä kermavaahdolla, vadelmahillolla ja vadelmilla. Ripottele pullan päälle lopuksi vielä tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...