Ihana mutakakku on takuuvarma suklainen herkku ja sitä tulee tehtyä aina uudelleen ja uudelleen. Mutakakun reseptinä olen tykästynyt tähän luottoreseptiin, jolla olen tehnyt mutakakkua aikaisemminkin. Reseptin alkuperä on hämäränpeitossa mutta väliäkös sillä, resepti toimii, se riittää minulle. Aikaisemmin olen tehnyt mutakakkua perinteisen lisäksi karpaloversiona ja joulunaikaan myös luumuisena versiona, jotka molemmat ovat olleet hyviä. Tällä kertaa tehtyyn perinteiseen mutakakkuun lisäsin päälle ihania pistaasipähkinöitä, jotka toivat mutakakkuun jälleen hieman oman vivahteensa. Perinteisen mutakakun kanssa tykkään tarjota kreikkalaista tai turkkilaista paksua jogurttia, joka on erinomainen seuralainen makealle suklaaherkulle.
Mutakakku:
75 g leivontamargariinia
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
pistaasipähkinöitä ruohittuna
(kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia esim. Lindahls)
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohja leivinpaperilla. Sulata rasva ja suklaa sekä sekoita ne. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle ja tasoita pinta. Paista 175- asteisen uunin keskitasolla noin 20- 25 minuuttia. Älä paista kakkua liikaa, taikinan kuuluu jäädä kosteaksi. Anna kakun hieman jäähtyä. Koristele mutakakku ruohituilla pistaasipähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti