Pullia tulee leivottua melko harvoin, varmaan siksi, että jos niitä leipoo, tulee niitä syötyä turhan paljon. Tai ainakin aikomuksenani oli leipoa kunnon satsi pullia pakkaseen mutta hupsista vaan, nehän vähenevät hurjaa vauhtia :) No mutta syötäväksihän ne on tarkoitettu! Nämä piparipullat leivoin joulukuun Pirkka- lehden ohjeella. Täytteeseen tulevat piparkakkumurut ja piparimauste toivat pulliin kivasti jouluista makua, joiden ansiosta pullat sopivatkin erityisesti joulunaikaan. NamNam!
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 ½ tl suolaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Pullien täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
1 ½ rkl piparkakkumastetta
150 g piparkakkuja murusteltuna
Lisäksi:
1 kananmuna voiteluun
40 kpl muffinivuokia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
Vaivaa taikinaa pöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle puolet sokerista, piparkakkumausteesta ja piparkakkumuruista.
Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla 20 palaan. Nosta palat pystyyn ja aseta palat muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinan alla.
Voitele pullat kananmunalla. Paista 225- asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti