perjantai 16. toukokuuta 2014

Keväinen Meloni-pistaasisalaatti

Keväällä ja kesällä, erilaisten salattien sesonkina, kaikki uudenlaiset salaattireseptit ovat aina hyvin tervetulleita, koska ainakin itse kaipailen salaatteihin välillä uusia makuja ja ideoita.Talo & Koti -lehdessä (nro 4/2014) julkaistu kevätsalaatti oli mielestäni erityisen kauniin näköinen ja se oli koottu muutenkin upean keväisistä raaka-aineista. Tämän raikkaan salaatin päävaltteina olivat meloni ja pistaasipähkinät, jotka maistuivat salaatissa ihanilta ja toivat salaattiin pirteää vaihtelua. Herneenversot ovat mielestäni myös tavattoman kauniita, joten niillä tulee näin keväisin koristeltua vähän kaikkea. Salaatissa ne ovat myös todella hyviä, joten herneitä on tullut lioteltua ja versoja kasvateltua myös ihan omasta takaa. Tämä keväinen salaatti sopii sekä arkeen että juhlaan!

Ainekset:
cantaloupemelonia
kurkkua
herneenversoja
jäävuorisalaattia
kuorittuja pistaasipähkinöitä
oliiviöljyä
mustapppuria

Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet, revi ne ja asettele tarjoiluvadille. Paloittele meloni ja kurkku. Lisää melonit ja kurkut salaatin päälle. Koristele salaatti herneenversoilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä. Kaada päälle loraus oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...