keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Grillatut kolmioleivät tomaatti-pinaattisalsalla

Grillissä paahdettuna leivistä tulee mukavan rapsakoita ja ne maistuvat herkullisilta pelkän levitteenkin kanssa. Myös erilaiset salsat sopivat grillatuille paahtoleiville erityisen hyvin ja ne myös raikastavat muutoinkin usein melko tuhtia grilliruokaa. Tein tällä kertaa salsaa tomaateista ja aurinkokuivatuista tomaateista, joiden sekaan lisäilin pinaattia ja punasipulia. Muutkin yrtit sopivat sekaan mainiosti ja ensi kerralla aionkin kokeilla samaa basilikalla, joka maistuu erityisen hyvin tomaattien rinnalla. Paahtoleipien kanssa grillissä kypsyi kanaa, jonka lisukkeena söimme raikasta tomaattisalaattia.Ainekset:
5 tomaattia
1/4 purkillista aurinkokuivattuja tomaatteja
puolikas punasipuli
kourallinen tuoretta pinaattia
mustapippuria

+ ruispaahtoleipää ja (sinappia)
 


Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja leikkaa leivät keskeltä kahtia eli kolmioiksi. Grillaa ne kevyesti molemmin puolin.

Pese tomaatit ja pilko ne vähintään neljään osaan. Poista siemenet ja muu pehmytosa. Pilko tomaatit kuutioiksi. Pilko myös aurinkokuivatut tomaatit. Kuori sipuli ja hienonna se. Huuhtele pinaatin lehdet, kuivaa ne hyvin ja hienonna salsan sekaan. Mausta ripauksella mustapippurilla.

Tarjoile salsa grillattujen paahtoleipien päällä. Halutessasi voit sipaista leiville hieman sinappia antamaan lisämakua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...