tiistai 19. marraskuuta 2013

Punajuuricarpaccio

Santeri Hämäläisen 24kitchenissä tekemä punajuuricarpaccio vaikutti erityisen hyvältä ja ihastuttavalta lisukkeelta, joten tätähän täytyi ehdottomasti kokeilla. Punajuuren ja vuohenjuuston muodostaessa älyttömän hyvän makuyhdistelmän, oli carpaccio melko varma valinta vieraillekin tarjottavaksi. Vaikka carpacciossa pääraaka-aineen pitäisi olla yleensä raakaa, tein minäkin punajuurien kanssa poikkeuksen ja keitin ne. Näin juuresten suutuntumasta tuli juuri sopiva ja carpacciosta mukavan pehmeän makuinen.

Ainekset:

punajuuria
vuohenjuustoa
rucolaa
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
mustapippuria

Keitä punajuuret, mutta ei liian pehmeiksi. Jäähdytä punajuuret hyvin keittämisen jälkeen. Viipaloi punajuuret esimerkiksi juustohöylällä niin, että niistä tulee melko ohuita pyöreitä lastuja. Asettele punajuuret tarjoiluvadille. Huuhtele rucola ja kuivaa hyvin. Ripottele rucolaa punajuurien päälle. Murenna päälle myös vuohenjuustoa ja ripottele pinjansiemeniä. Halutessasi pinjansiemenet voi myös paahtaa kevyesti paistinpannulla. Viimeistele carpaccio lorauksella oliiviöljyä ja mausta ripauksella mustapippuria.


2 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla. Ukko on semmoinen makkaramies, että sille ei kelpaa tämmöiset hienoudet. Evääksikin tätä voisi ottaa vaikka kanan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanalle varmasti hyvä lisuke! Itse ainakin ihastuin tähän reseptiin aivan täysin ja aion tehdä tätä jatkossakin. Kannattaa kyllä kokeilla, jos tykkäät punajuuresta ja vuohenjuustosta! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...