torstai 7. marraskuuta 2013

Sushi-ilta

Muutaman viikon takaiselle avokado-wasabidipistä jääneelle wasabin jämälle täytyi keksiä käyttöä ja siihen loistavasti sopivat sushit olivat juuri sitä, mitä viikonloppu kaipasi. Edellisestä sushien väkertämisestä oli ehtinyt kulua jo tovi, joten oli jo aikakin kaivella bambumattoa laatikon pohjalta pölyttymästä. Nopean kauppareissun jälkeen loputkin tarvikkeet olivat kasassa ja oli aika ryhtyä hommiin. Sushien tekeminen on kaikin puolin oikein mukavaa puuhaa ja innostuksissaan susheja tuli tehtyä melkoinen kasa. 

Sushiriisin olen yleensä korvannut ihan tavallisella puuroriisillä, kuten tälläkin kertaa. Kun puuroriisin maustaa hyvin riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla, tulee riisistä mielestäni tarpeeksi hyvää susheihinkin laitettavaksi. Mutta tämäkin makuasia, toiset vannovat pelkän sushiriisin nimeen. En tiedä, miksi sushia ei ole tullut tehtyä tämän useammin, niin hyvää se taas kerran oli. Ja kylmäsavulohi avokadon kera yksinkertaisen mahtava täyteyhdistelmä!

Ainekset:

4 dl sushiriisiä tai puuroriisiä
1 paketti (5 kpl) merilevälevyjä
riisiviinietikkaa
wasabia
soijakastiketta
suolaa
sokeria
kylmäsavulohta
avokadoa
kurkkua

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.Levitä riisi keittämisen jälkeen laakealle vadille.

Valmista sushiviinietikka: Sekoita 7 rkl riisiviinietikkaa, ½ rkl suolaa ja 4 rkl sokeria. Kaada seos riisin päälle ja kääntele lastalla varovasti riisin sekaan, että se leviää tasaisesti. Anna riisin jäähtyä.


Valmistele sushien täytteet: Halkaise avokado ja poista siemen. Koverra hedelmäliha avokadosta lusikalla ja viipaloi se. Huuhtele kurkku ja leikkele se ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Viipaloi kylmäsavulohi.


Levitä bambumatto leikkuulaudan päälle ja aseta merilevälevy bambumaton päälle.
Levitä merilevän päälle ohut kerros riisiä ja merilevälevyn alalaitaan valitsemiasi täytteitä. Kääri levy napakaksi rullaksi bambumaton avulla. Kun olet käärinyt kaikki rullat, leikkaa sushirullat annospaloiksi tarjoiluvadille.

Tarjoile sushit soijakastikkeen kanssa, mihin on sekoitettu hieman wasabia. Juomaksi sushien kanssa soveltuu hyvin vihreä tee tai valkoviini. Kuinka herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...