Ainekset:
maustamattomia broilerin fileepihvejä
luumuista bbq-kastiketta (Poppamies)
Laita broilerin fileepihvit marinoitumaan jääkaappiin 2-3 tuntia ennen grillaamista. Ota huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista.
Salaatti:
paprikaa
kurkkua
oliiveja
punasipulia
jäävuorisalaattia
lehtisalaattia
avokadoa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Huuhtele kasvikset ja salaatit, kuivaa hyvin. Halkaise paprika ja poista siemenet. Viipaloi paprikasta ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä. Leikkaa myös kurkusta pitkiä ohuita viipaleita, tähän juustohöylä sopii myös erityisen hyvin. Halkaise oliivit. Kuori punasipuli, halkaise se ja viipaloi. Kokoa salaatti tarjoiluvadille ja mausta lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella mustapippuria ja suolaa.
Krutongit:
paahtoleipää
oliiviöljyä
valkosipulia
mustapippuria
suolaa
Leikkaa paahtoleivät kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Lisää kulhoon myös murskattua valkosipulia, mustapippuria, suolaa ja reilu loraus oliiviöljyä. Sekoita varovasti. Paahda krutongit kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Sekoita jäähtyneet krutongit salaatin sekaan.
Gratinoidut tomaatit:
tomaatteja
mozzarellaa
oliiviöljyä
provencen yrttisekoitusta
mustapippuria
Pese tomaatit ja halkaise ne. Aseta tomaatin puolikkaat vadille. Kaada päälle loraus oliiviöljyä sekä mausta provencen yrttisekoituksella ja mustapippurilla. Revi tomaattien päälle mozzarellaa ja lisää vielä hieman mausteita. Grillaa tomaatit kypsiksi.
Grillaa luumuisella bbq-kastikkeella marinoidut broilerin fileepihvit. Valele fileitä grillaamisen aikana pari kertaa samaisella bbq-kastikkeella. Kun broilerin fileepihvit ovat kypsiä, anna niiden vetäytyä hetki folion alla. Leikkaa fileet viipaleiksi ja sekoita bbq-kastiketta vielä hieman joukkoon halutessasi.
Kokoa annos lautaselle ja viimeistele avokadoviipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti