sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Piri-Pirillä maustettuja kasviksia ja broilerinkoipia

Ilmojen viilentymisessä on se hyvä puoli, että saa tunnelmoida taas pitkästä aikaa takkatulenvalossa ja hyödyntää takkaa myös ruoanvalmistuksessa. Tämän syksyn ensimmäiseksi takkaruoaksi pääsivät broilerinkoivet kasvisten kera. Nuo Piri-Piri-maustetut kasvikset nousivat jo viime talvena melkoiseksi suosikiksi takkaruokien keskuudessa, joten aloitetaan tämä kylmäkausi vanhalla hyväksi todetulla reseptillä. 




Ainekset:

marinoimattomia broilerinkoipia
porkkanoita
vihreitä oliiveja
sipulia
Piri-Piri-maustesekoitusta
oliiviöljyä
vettä






Pese ja kuori porkkanat, paloittele ne. Kuori sipuli ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise oliivit. Laita porkkanat, oliivit ja sipulit uunivuokaan. Kaada päälle kunnollinen loraus oliiviöljyä ja mausta Piri-Piri-mausteella. Sekoita hyvin. Lisää vuokaan hieman vettä, että kasvikset eivät kuivu uunissa. 

Tee broilerinkoipiin muutama viilto ja hiero Piri-Piri-maustetta koipiin. Laita broilerinkoivet kasvisten päälle vuokaan. Paista uunissa (tai takassa foliolla peitettynä) 175-asteessa noin 60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...