torstai 17. lokakuuta 2013

Lehtikaalisipsit

Kivasti rouskuvat lehtikaalisipsit ovat mahtavaa ja terveellistä naposteltavaa. Näihin todella jää koukkuun, kun ottaa yhden, on pakko ottaa heti perään toinen. Mausteena käytin currya ja suolaa, mutta toki esimerkiksi chilijauhe tai moni muukin mauste sopii näihin sipseihin mainiosti. Avokado-wasabidipin (mitä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan) tein lähinnä juuressipseille, mutta yllättävän hyvin se soveltui myös lehtikaaleille. Tämän terveellisemmäksi leffaeväät eivät voi enää mennä.Ainekset:

lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa
currya
(tai muita mausteita maun mukaan)
Revi lehtikaalit paloiksi ja laita ne kulhoon. Poista paksuimmat lehtiruodit. Kaada sekaan loraus oliiviöljyä, kunnollinen ripaus suolaa ja currya maun mukaan. Sekoita. Lado lehtikaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa noin 200-asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes lehtikaalit ovat sopivan rapsakoita. Varo polttamasta lehtikaaleja! Lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa.


Tarjoile lehtikaalit sellaisenaan tai erittäin herkullisen Avokado-wasabidipin kanssa. Alemmassa kuvassa myös mukavan rapeita juuressipsejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...