Kiireisen alkuviikon pelasti miehen tekemä jauhelihapastavuoka. Kuvassa näkyvä Ikean iso uunivuoka on ollut meillä ihan loisto-ostos. Vuoassa mahtuu valmistamaan kerralla isomman satsin ruokaa, joten tästä ohjeesta riittää isommallekin porukalle tai pienelle perheelle useammaksi kerraksi. Normaalin kokoisen vuoallisen saa puolittamalla ainesmäärät.
Jauhelihapastavuoka
700 g naudan 10 % paistijauhelihaa
1 kg täysjyvä- pennepastaa
2 sipulia
valkosipulia maun mukaan (meillä 6 kynttä)
1-2 kokonaista punaista chiliä
öljyä
3 tlk (a 400g) tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
1 rasiallinen (250 g) miniluumutomaatteja
Lisäksi
parmesaania
Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruskistamista. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Kuullota sipulit ja hienonnettu chili öljyssä paistinpannulla. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattimurska. Hauduta hetki. Keitä pasta al denteksi, varo keittämistä liikaa. Valuta pasta. Voitele vuoka oliiviöljyllä. Sekoita pasta ja jauhelihaseos suuressa vuoassa. Huuhtele tomaatit, puolita ja heittele sekaan. Paista vuokaa 200- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti