perjantai 6. lokakuuta 2017

Broileri-riisivuoka

Pirteän väristä ruokaa on kiva maistella mutta myös katsella. Keltaisen värinsä tämä ruoka sai kanaliemestä ja currysta. Riisin ja broilerifileiden sekaan pääsi myös sitruunaa, vihreitä oliiveja, punasipulia, pakastemaissia, chiliä sekä koristeeksi korianteria. Aika täydellistä arkiruokaa, tein ison vuoallisen, joten tästä riittää mainiosti pariksi päiväksi suurempaankin nälkään. 

Broileri-riisivuoka
6 dl pitkäjyväistä riisiä
reilu 6 dl kanalientä (kuuma vesi + kanaliemikuutio + ripaus currya)
800 g broilerin fileeleikkeitä
mustapippuria
currya
timjamia
suolaa
loraus öljyä
kourallinen vihreitä oliiveja
puolikas sitruuna
2 pientä punasipulia
noin 1-2 dl pakastemaissia
1 punainen chili

Koristeluun
tuoretta korianteria

Mausta broilerinfileet currylla, timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Lorauta sekaan öljyä ja tiristä hieman sitruunamehua. Anna fileiden maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Huuhtele riisi ja kaada isoon uunivuokaan. Keitä vesi ja liuota sekaan kanaliemikuutio sekä ripaus currya. Kaada kanaliemi vuokaan riisin päälle. Sekoita hyvin.

Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Pese sitruuna hyvin ja viipaloi. Huuhtele chili ja leikkaa renkaiksi. Lado broilerifileet vuokaan. Lisää sitruunaviipaleet fileiden päälle. Heitä vuokaan myös sipulilohkot ja pakastemaissit. Laita vuoka 200- asteiseen uuniin ja paista noin 40 minuuttia. Lisää oliivit ja chilirenkaat vuokaan noin 15 minuuttia ennen ruoan valmistumista. Koristele valmis vuoka tuoreella korianterilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...