Nyt jos koskaan kannattaa sännätä puolukkametsään, sillä viikonlopulle on luvattu poutaa, jopa aurinkoa! Saalista voi loihtia esimerkiksi tätä Kodinkuvalehden ohjeella tehtyä gluteenitonta puolukkapeltipullaa, jossa maistuu myös ihana toffee!
Gluteeniton puolukkapeltipulla
Taikina
3 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
6 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl sokeria
2 tl psylliumia
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
125 g pehmeää voita
Täyte
300 g ranskankermaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl puolukoita
1/2-1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
1/2 tl sormisuolaa
Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, suola ja kardemumma maidon sekaan. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia liinalla peitettynä, kunnes pinnalla näkyy kuplia. Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi tehosekoittimen taikinakoukuilla ja taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille jauhoja apuna käyttäen. Anna taikinan kohota liinan alla puoli tuntia. Sekoita ranskankerma, munat ja sokeri, levitä seos taikinan päälle. Tiputtele pinnalle nokareina karamellisoitua kondensoitua maitoa eli toffeeta, vedä nokareiden päältä veitsellä, jotta ne marmoroivat pinnan. Ripottele puolukoita toffeiden lomaan. Paista 200- asteisen uunin keskitasolla noin 22- 25 minuuttia. Viimeistele ripoittelemalla toffeesilmien päälle sormisuolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti