maanantai 24. heinäkuuta 2017

Grillatut herkkusienet aura-jalapeno-tuorejuustoseoksella

Nämä herkulliset grilliherkkusienet tai niiden täyte syntyi jääkaapin jämistä. Edelliseltä päivältä oli jäänyt sopivasti auraa, tuorejuustoa ja jalapenoja, joten mieheni sekoitteli niistä maukkaan tahnan pienellä chilipotkulla. Aiemmin grilliherkkusieniä on tullut tehtyä lähes poikkeuksetta pekonin kanssa, joten oli kiva huomata, että muillakin täytteillä saa herkullisia sienivariaatioita. Sekoittelemani yrttiöljy antoi sienille mukavaa lisämakua ja se sointuikin mukavasti yhteen yrttituorejuuston kanssa. 

Herkkusienet
12 kpl grilliherkkusieniä
4 varrastikkua tai folioalusta

Sienten täyte
vajaa 100 g aurajuustoa
noin ½ dl jalapenoja
2 rkl yrttituorejuustoa
mustapippuria
sienten kannat
(chiliä oman maun mukaan)

Huuhtele sienet ja poista kannat. Älä heitä kantoja pois, vaan hienonna ne ja käytä sienten täytteeseen. Valmista täyte. Hienonna jalapenot ja chili. Sekoita täytteen aineksista tahna. Tahnan ei tarvitse olla tasaista, kunhan ainekset kuitenkin sekoittuvat. Mausta mustapippurilla. Aseta sienet alustalle ja täytä sienet tahnalla. Grillaa sienet folioalustalla (näin täytettä ei valu griillin) tai vaihtoehtoisesti voit tökkiä sienet varrastikkuihin. Valele sienet yrttiöljyllä ennen grillaamista.

Yrttiöljy
1 ruukku basilikaa
1 ruukku rucolaa
noin 1-2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Huuhtele yrtit ja laita blenderiin. Lisää öljyä (riippuen yrttien määrästä) ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...