torstai 6. heinäkuuta 2017

Grillatut herkkuperunat + yrttiöljy

Nämä herkkuperunat ovat niin käteviä, että kaikkien perunanystävien kannattaa edes kerran kokeilla näitä. Perunat keitetään ensin kypsiksi ja jäähdytetään, jonka jälkeen niihin vain grillataan nätti pinta. Myös edellisen päivän keitetyt perunat sopivat näihin loistavasti. Jos kuitenkin keittää perunat hieman ennen grillausta, kannattaa perunat jäähdyttää hyvin keittämisen ja grillaamisen välissä, näin perunat ovat mukavan napakoita, eivätkä hajoa vartaisiin laitettaessa. Perunat maistuvat hyvin muun grilliruoan kyljessä tai kivan dipin kanssa sellaisenaan. Suurta roolia näissä perunoista näyttelee toki ihana yrttiöljy, jota voi käyttää vähän kaikkeen grillaamiseen aina perunoista pihvien marinadiin. Yrttejä voi sekoitella eri variaatioilla, basilika + rucola oli ainakin yhdistelmänä tosi kiva. Yrttiöljy olisi ihanaa varmasti myös rosmariinilla tai timjamilla, joten niitä voisi lisäillä hieman seuraavaan yrttiöljyversioon. Kannattaa siis sekoitella eri yrttejä omien mieltymystensä mukaan.

Perunat
noin 12 kpl uusia perunoita
3 kpl varrastikkuja

Keitä perunat kuorineen kypsiksi (ei liian pehmeiksi, että pysyvät hyvin koossa)  ja jäähdytä ne. Töki perunat vartaisiin. Sivele pintaan yrttiöljyä. Anna perunoiden maustua hetki ennen grillausta. Valele perunoita yrttiöljyllä pari kertaa grillaamisen aikana. Koska perunat ovat valmiiksi kypsiä, riittää, että grillaat niihin rusehtavan pinnan.

Yrttiöljy
1 ruukku basilikaa
1 ruukku rucolaa
noin 1-2 dl oliiviöljyä (riippuen yrttien määrästä)
suolaa
mustapippuria

Huuhtele yrtit ja laita ne blenderiin. Lisää öljyä ja mausteet. Sekoita. Tarkista maku ja lisää öljyä ja mausteita tarvittaessa.

2 kommenttia:

  1. Uusia perunoita kannattaa aina keittää ainakin kilo kerrallaan. Keitetyistä perunoista voi jalostaa vaikka mitä. Näin lomalla sitä ruokaa tuntuu kuluvan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, harvoin tulee keitettyä vain muutamaa perunaa, kun kerralla voi tehdä kattilallisen. Meillä tulee tehtyä usein esimerkiksi erilaisia munakkaita edellispäivän perunoista ja nuo grillatut perunat on varsinkin kesällä mahtava juttu! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...