Saaristolaisleipä
1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl tummaa
siirappia
1 rkl
suolaa
3 dl kaljamaltaita
3 dl
ruisleseitä
3 dl
ruisjauhoja
10 dl
vehnäjauhoja
100 g
kuivattuja karpaloita
Vuokien voiteluun
voita
Leipien voiteluun
siirappivettä
(puolet siirappia puolet vettä)
Lämmitä
piimä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset ja
sekoita. Anna leipätaikinan nousta noin 1,5 tuntia. Kaada taikina kolmeen litran
kartonkivuokaan ja tasoita leipien pinta. Paista leipiä uunin alatasolla 175-
asteessa noin 2 tuntia. Valele leipien pinta siirappivedellä, kun ne ovat
olleet uunissa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä leivät ritilällä liinan alla. Anna
tekeytyä jääkaapissa 2-3 päivää, jolloin niiden maku ja rakenne ovat
parhaimmillaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti