Aasialaiset maut sopivat kivasti myös kalan kylkeen, joten isohkosta uunilohesta valmistui myös seuraavan päivän aasialaisittain maustetut lohipyörykät. Halusin tehdä pyöryköistä hieman erilaisia vaikka toki perinteiset lohipullatkin hyviä ovat. Korianteri ja limetti maistuvat myös lohen kanssa, joten käytettyäni niitä useampaan otteeseen lohisalaatissa, pääsivät ne nyt pullienkin joukkoon. Lohipyörykät maistuvat hyvältä Sweet chili-kastikkeen kanssa.
Lohipyörykät
noin 600g kypsennettyä lohta
1/2 ruukkua korianteria
1 limetin mehu + raastettu kuori
1 kananmunan valkuainen
mustapippuria
suolaa
Päälle
seesaminsiemeniä
Kypsennä lohi uunissa ja poista ruodot. Pese limetti ja raasta kuori. Aja lohi tahnaksi blenderissä. Lisää korianteri, limetin kuoriraaste ja mehu sekä valkuaiset. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Muotoile lohimassasta pyöryköitä ja pyöräytä ne seesaminsiemenissä. Aseta pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pyöryköitä 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia kunnes niiden pinta on saanut hieman väriä. Tarjoile pyörykät sweet chili- kastikkeen ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti