sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Salaattikipot pulled porkilla

Pulled porkin valmistaminen on jonkin verran aikaa vievää mutta valmiin tuotoksen tarjoilu salaattikipoissa onnistuu kädenkäänteessä. Pitaleipien lisäksi söimme pulled porkia kevyenä versiona salaatin ja suippopaprikan kanssa, ei hullumpaa näinkään. Lihan maku pääsi oikeuksiinsa, kun kaverina oli miedot lisukkeet. Salaattikipot soveltuvat myös hyvin vaikkapa alkupaloiksi. Kyllä se vaan on hyvää!
 
Pulled porkin keitinliemen ainekset:
2,7 kg viljaporsaan keittolihaa
1 rkl ketjap manista
1 rkl osterikastiketta
1 rkl worchesterkastiketta
kunnon ripaus suolaa
kokonaisia pippureita
1 tulinen chili viipaloituna
muutama tähtianis
vettä
 
Pulled porkin maustaminen + mausteseos:
1 lipuke bbq (ranch) kuivamarinadia
2 rkl ketjap manista
2 rkl osterikastiketta
2 rkl worchesterkastiketta
kunnon ripaus suolaa
kokonaisia pippureita
+ n. 4 dl keitinlientä
 
Lisää ainekset uunivuokaan (tarpeeksi syvään, että lihat peittyvät) ja laita keittolihat sekaan. Keitä noin 3 tuntia tai kunnes liha on ylikypsää ja irtoaa luista hyvin.
 
Ota lihapalat liemestä ja anna niiden jäähtyä hieman. Irrottele lihapalat luista ja revi ne haarukalla uunin kestävään vuokaan. Lisää lihojen sekaan kuivamarinadi.
 
Valmista mausteseos: Sekoita ketjap manis, osterikastike, worchersterkastike, mausteet ja keitinliemi ja sekoita tasaisesti lihojen joukkoon.
 
Hauduta pulled porkia uunissa vielä noin 30 minuuttia tai kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt lihoihin.
 
Nauti lämpimänä esimerkiksi salaattipedillä tai pitaleivän/sämpylöiden välissä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...