Jäätelöhimon yllättäessä ja kauppojen ollessa kiinni, oli upeaa huomata jäätelön teon onnistuvan itsekin ja jopa ilman jäätelökonetta! Pirkan nettisivuilta nappaamani mansikka-jogurttijäätelön ohje oli mukavan keväinen ja, kun minttuakin sattui vielä löytymään omasta takaa, oli reseptiä helppo kokeilla. Turkkilainen jogurtti toimii omatekoisessa jäätelössä erinomaisesti, ja jäätelön makeutta on helppoa säädellä sokerin avulla. Tavallisen sokerin sijasta käytin aromikkaampaa kookospalmun kukinnoista valmistettua palmusokeria, joka karamellimaisen makunsa ansiosta sopii jäätelöön paremmin kuin hyvin. Jos pakastimessa siis lymyilee vielä edellissadon mansikoita, kannattaa ohjetta testailla ja ihastua!
Ainekset:
200 g jäisiä mansikoita
100 g turkkilaista jogurttia
½ dl hienonnettua tuoretta minttua
1- 2 rkl palmusokeria
Pilko jäiset mansikat pienemmiksi. Yhdistä mansikat, turkkilainen jogurtti, hienonnettu minttu ja sokeri. Sekoita sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Laita jäätelömassa kannellisessa kulhossa pakastimeen noin 1,5 tunniksi. Sekoita massaa kaksi kertaa 1,5 tunnin aikana. Tarjoa jäisenä ja koristele halutessasi mintun lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti