lauantai 3. kesäkuuta 2017

Omena-inkivääripalat

Kuulostaako omena ja inkivääri yhdessä herkulliselta? Vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajatuksesta. Makea omena ja vahvanmakuinen inkivääri olivat mielestäni superherkullinen parivaljakko näissä Maku-lehden omena-inkivääripaloissa. Nämä olivat juuri sopivan makeita mutta ei liian. Vaikka sovelsin ohjetta niin, että käytin sokeroidun omenasoseen tilalla sokeroimatonta ja hillotun inkiväärin (en löytänyt kaupasta) tilalla tavallista Blue Dragonin hienonnettua inkivääriä, oli maku silti tosi hyvä. Koska kaikki palat katosivat parempiin suihin kahdessa päivässä, päätin, että näitä täytyy tehdä pian toinen satsi vierasvaraksi pakkaseen. 

Taikina
200 g voita (pehmeää)
2½ dl sokeri
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl omenasosetta (sokeroitua)
1 dl hillottua inkivääriä silputtuna (tai hienonnettua säilykeinkivääriä)
½ dl juoksevaa hunajaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
1½ tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1/4 tl suolaa

Päälle
2 dl saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuina
1 rkl tomusokeria

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kananmunat edelleen vatkaten. Lisää taikinaan omenasose, inkivääri ja hunaja.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. 

Vuoraa leivinpaperilla neliön (tai suorakaiteen) muotoinen vuoka (noin 20 cm x 30 cm). Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Painele taikinaan pähkinärouhe. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. 

Jos haluat pakastaa leivoksen, tee se mielellään kokonaisena levynä, jolloin se ei kuivahda. Peitä leivonnainen pakastettaessa huolellisesti. 

Leikkaa leivonnainen paloiksi ja koristele tomusokerilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...