sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Curry-kanakeitto

Tämä maukas kanakeitto syntyy vähistä raaka-aineista, ja siihen käy loistavasti vaikka edellispäivän kanapalat. Keiton idea syntyikin currytahnasta, kanapaloista ja porkkanoista, joita halusin hyödyntää päivän ruoassa. Vaikka tiesin, ettei kyseisillä raaka-aineilla voi nyt ihan mönkään mennä, yllätyin, kun keitosta tuli niin hyvä, että sen haluaa täällä blogissakin julkaista. Meillä on usein tapana tehdä esimerkiksi broilerin leikkeitä uunissa kerralla pari pakettia, joita voi sitten hyödyntää seuraavina päivinä salaateissa, keitoissa yms. Näin tein nytkin, joten paistileikkeet päätyivät tällä erää keittoon. Pilkoin leikkeet paloiksi ja pyöräytin ne punaisessa currytahnassa paistinpannulla ennen keittoon lisäämistä. Kerman, porkkanoiden, sipulin ja kanapalojen lisäksi keittoon ei tullutkaan muuta kuin currytahnaa ja chiliä. Ja tietenkin loraus vettä, jos keittoa haluaa hieman ohentaa. Mielestäni currytahna maistuu keitossa ihanalta ja, koska se sisältää itsessään suolaa, ei sitäkään keittoon tarvinnut erikseen lisätä. Tämä keitto lämmittää niin mieltä kuin kehoa, eikä raaka-aineitakaan tarvitse kaupassa pitkän listan kanssa metsästää. Hyvää ja yksinkertaista.

Curry-kanakeitto
noin 300 g maustamattomia broilerin paistileikkeitä
5-6 porkkanaa
1 sipuli
2 dl soijakermaa
noin 4 rkl punaista thai currytahnaa
1 chili (maun mukaan) 
loraus öljyä
vettä 

Päälle
pari rkl smetanaa

Paista paistileikkeet uunissa tai paistinpannulla ja mausta ne currytahnalla (noin 2 rkl). Paloittele leikkeet. Kuori sipuli ja hienonna. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla. Kuori porkkanat ja keitä ne pehmeiksi. Ota kattila liedeltä ja kaada keitinvesi pois. Soseuta sipulit porkkanoiden kanssa. Lisää soijakerma ja anna kiehua hiljalleen. Lisää hienonnettu chili ja currytahnaa noin 1-2 rkl, makusi mukaan. Lisää hieman vettä. Kaada kanapalat keiton joukkoon, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää keitoon vielä pieni loraus öl Tarjoa keitto kuumana. Lisää keiton päälle nokare smetanaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...