keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Focaccia

Focaccialeipä on herkullista naposteltavaa ja sopii mielestäni tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ja mikä parasta, taikina on yksinkertaisen helppo valmistaa. Tämä taikinan ohje on otettu RuokaPirkka lehdestä 27/2008. Siitä lähtien tässä taloudessa focacciaa on valmistettu tällä reseptillä aina tilaisuuden tullen. Täytevaihtoehtoja on taas kerran lukuisia ja tällä kertaa kokeilussa oli focaccia jalapenotäytteisillä oliiveilla normaalien oliivien sijaan. Jos tykkää jalapenoista, kannattaa kokeilla!

Taikina:
25 g hiivaa
3 dl vettä
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
rasiallinen kirsikkatomaatteja
puoli purkillista oliiveja (jalapenotäytteisiä)
n. ½ dl öljyä
kourallinen basilikaa
mustapippuria

Valmista taikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola ja jauhot. Sekoita taikina hyvin ja taputtele se pellille leivinpaperin päälle. Kannattaa käytää jauhoja apuna. Kohota taikinaa vähintään puoli tuntia liinan alla.

Halkaise kirsikkatomaatit ja oliivit. 
Valmista basilikaöljy: Laita öljyä pieneen kippoon ja hienonna basilikaa sekaan. Mausta ripauksella mustapippuria. Levitä basilikaöljyä kohonneen taikinan päälle esimerkiksi pullasudilla. Ripottele myös kirsikkatomaatit ja oliivit kohonneen taikinan päälle.

Paista focacciaa uunissa 225-asteessa noin 15 minuuttia. Paloittele ja tarjoile lämpimänä.


Vinkki: Kannattaa kokeilla focacciaan myös mozzarellaa tai sinihomejuustoa!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...