torstai 18. heinäkuuta 2013

Kaksi erilaista pestoreseptiä

Basilikojen antaessa mukavasti satoa, on aika tehdä mitäs muutakaan kuin pestoa. Ja kun basilikaa nyt sattui olemaan niinkin runsaasti, päätin tehdä kahta erilaista pestoa. Ensimmäiseen satsiin laitoin pinjansiemenien ohella mantelilastuja, jotka sopivatkin joukkoon hyvin. Toisessa versiossa korvasin pinjansiemenet ja mantelilastut auringonkukansiemenillä sekä heitin basilikan rinnalle hieman pinaatinlehtiä. Ei ollenkaan hullumpi vaihtoehto perinteiselle pestolle. Näissä pestoresepteissä mukailin useampaa löytämääni pesto-ohjetta, joista ainesten määrät sitten muuttuivat omaan makuun sopiviksi. Oman suosikin löytää vain kokeilemalla.

Peston valmistuksesta innostuneena, tein pestoa pakastimeen myös pieniin annospusseihin. Suunnitelmissa on siis herkutella omatekoisella pestolla ensi talvena. Saa tosin nähdä säilyykö nämä valloittavat basilikaherkut sinne saakka, niin monia suunnitelmia peston varalle on - pestopastaa, pizzaa, pestokanaa..
Perinteinen pesto:

2 ruukkua basilikanlehtiä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl mantelilastuja
1 dl parmesaania
1,5 dl oliiviöljyä

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai laita tehosekoittimeen. Lisää öljyä tarvittaessa.


Pestopinaatilla ja auringonkukansiemenillä:

0,5 l basilikanlehtiä
1 dl pinaatinlehtiä
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl parmesaania
1 dl oliiviöljyä

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai laita tehosekoittimeen. Lisää öljyä tarvittaessa.
Kerrassaan hurmaavan tuoksuista omatekoista pestoa täytyi päästä maistamaan pikimmiten. Tuoreiden tomaattien päällä ihan sellaisenaan peston maku pääsi hyvin oikeuksiinsa. Pestotomaattien kaveriksi lautaselle pyöräytin pannulla hieman lehtikaalia, pinaattia ja sipulia sekä maustoin seoksen mustapippurilla ja suolalla. Sopivan kevyt pieni iltapala sitruunamelissateen kera.

2 kommenttia:

  1. Täydellinen pestoresepti on ollut hakusessa jo pitkään. Ehkä tämän reseptin innoittamana uskallan vihdoin kokeilla peston tekemistä! :)

    http://www.suussasulavaarakkautta.fi/

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla! Tuolla reseptillä pestosta tulee sopivan basilikaista ja ainakin omaan makuun nuo raaka-aineet olivat juurikin sopivassa suhteessa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...