perjantai 21. marraskuuta 2014

Suloiset bambu-tiskiliinat

Nyt se sitten iski, nimittäin bambuvillitys! Vaikka ruokablogissa ollaankin, nyt seuraa pieni syrjähyppy toiselle aihealueelle, mutta tämäkin liittyy olennaisesti ruokaan tai ainakin keittiöön, joten jos nyt tämän kerran. Käsityöpiireissä tämä saattaa olla jo menneen talven lumia mutta tällaiselle käsityöamatöörille tämä on juuri sopivan helppoa ja yksinkertaista näperrettävää. Ja kaikki mikä liittyy jollain lailla ruokaan ja kokkailuun, mukana ollaan, joten eikun virkkuukoukku sauhuamaan. Monestihan ruoanlaiton jälkien siivoaminen on vain välttämätön paha ja mielellään skippaisin sen itsekin, mutta yleisen mukavuuden ja järjestyksen ylläpitämiseksi ei se auta, kuuraamaan vaan. Ehkä ihanan pehmoinen ja suloinen bambuliina tekee urakasta edes hieman siedettävämmän?

Mutta niin vain minäkin aloin virkkaamaan. Ensimmäinen liina syntyi virkkuuohjeita tuijotellessa, toisen kohdalla niitä piti välillä vilkaista ja kolmas liina syntyikin jo lähes itsestään telkkaria katsoessa. Joten ehkä olenkin ihan kehityskelpoinen virkkaaja! Bambulankaa metsästin eräänä päivänä koko kaupungin ympäri, mutta värivaihtoehtojen vähyyden vuoksi mukaan tarttui vain pinkahtavaa vadelmaa. Netistä lisävärejä saisi toki tilattua mutta eipäs lähdetä nyt intoilemaan vielä, jottei virkkausinnostus laannu jo heti alkuunsa. Pikkuhiljaa hyvä tulee!

Bambuliinojen virkkaaminen ei ole siis vaikeaa! Lanka on ihanan pehmoista ja muistuttaa pitkälti puuvillalankaa. Lankana käytin Novitan bambua, jossa on 50 % bambu-viskoosia ja 50 % puuvillaa. Bambu on materiaalina antibakteerinen, jolloin se ei toimi märkänäkään bakteerien kasvualustana. Nämä tiskiliinat ovat siis hyvin ekologisia ja kestäviä, ja ne voi heittää pesukoneeseen muiden liinavaatteiden joukkoon 60-asteeseen. Kätevää, eikös vaan? Minä ainakin innostuin näistä aikalailla! Ovat meinaan aika paljon kauniimpia kuin normitiskirätit, siksi kutsunkin näitä liinoiksi, koska rätti kuulostaa niin rumalta.

Monissa lähteissä myös kerrotaan, että bambun imukyky vain paranee pesukertojen lisääntyessä ja, että liina olisi parhaimmillaan vasta kolmen pesukerran jälkeen. Tätä en ole ehtinyt vielä testata, koska liinat ovat olleet käytössä vasta muutaman päivän mutta mielenkiinnolla odotan tulevaa. Voi söpöys, näitä tekee mieli tehdä lisää! Ja nämähän ovat aivan mahtavia myös pukinkonttiin. Tutut, unohtakaa tuo edellinen lause, niin joululahja pysyy yllätyksenä. ^-^


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...