sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Katkarapuwokkia itämaisittain

Ja taas pääsi Jamie Oliverin Ruokavallankumos ahkeraan käyttöön! Valmistin kirjan "kiireisen kokin katkarapuwokkia" päivänä, jolloin minulla ei ollut kiire minnekään. Asettelin ainekset rauhassa pöydälle ja pohdiskelin mitä aineksia käyttäisin ohjeessa mainitun viismausteen tilalla samalla kun kasvattelin ruokahalua tv:n ruokaohjelmaa seuraten. Kun ainekset on varattu valmiiksi annoskulhoihin lieden vierelle, on wokki näppärä valmistaa ja voi keskittyä olennaiseen eli ruoasta tuleviin ihaniin tuoksuihin. Tästä wokista ei mausteita ja makuja puutu, joten veden saa kyllä kielelle helposti herahtamaan. Koska en omistanut aasialaisesta keittiöstä tunnettua viismaustetta, laitoin wokkiin kanelia, tähtianista ja neilikkaa, joita myös viismauste aniksen ja fenkolin lisäksi sisältää. Hyvin sain wokkiin makua näinkin. Hieman oma variaatio wokista muutoinkin tuli, mutta lopputulos oli maukas, joka on tärkeintä!


Ainekset:
peukalonkokoinen pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
200g isoja katkarapuja
1 rkl öljyä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
2 tähtianista 
1 tl  mustapippuria
2 tl maissijauhoja
kourallinen pakasteherneitä
iso kourallinen sokeriherneen palkoja
8 minimaissin tähkää
2 rkl soijakastiketta
yhden limetin mehu
1 tl hunajaa
pieni kourallinen ituja
200 g riisinuudeleita



Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja poista siemenet halutessani. Jos haluat tulisemman version, älä poista siemeniä. Kaada wokkipannulle runsas loraus öljyä. Lisää inkivääri, valkosipuli, chili, katkaravut sekä mausteet. Pyörittele aineksia pannulla muutama minuutti. Lisää maissijauho, pakasteherneet ja sokeriherneenpalot. Paista noin minuutti. Sekoita joukkoon soijakastike, limetin mehu, hunaja, minimaissit (halkaise halutessasi) ja idut. Paista muutama minuutti ja sekoita hyvin.

Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit hyvin. Ota talteen hieman keitinvettä ja kaada nuudeleiden sekaan (nuudelit pysyvät irtonaisempina.)

Kokoa annos lautaselle, laita alle nuudeleita ja päälle wokkihässäkkää. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...