sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Tiikerikakku

Tiikerikakku lienee yksi suosituimmista ja tunnetuimmista kuivakakuista, eikä suotta, onhan se aivan superhyvää. Tiikerikakun mehevyys piileekin sen kahdessa eri värisessä taikinassa, vaaleassa ja tummassa, jotka tuovat kakkuun mukavaa vivahteikkuutta. Vaikka tiikerikakussa kuuluisi nimensä mukaisesti olla tumma tiikerin raita, keikautin taikinat vaihtelun vuoksi toisin päin. Lisäsin siis kaakaojauheet isompaan taikinaan, näin sainkin tummaa taikinaa kuivakakkuuni enemmän. Tummaa tiikerinraitaa korvasi siis tässä kakussa vaaleampi raita. Kakun koristelin tomusokerin lisäksi vaahtokarkeilla. Näin tarjoiltuna se sopiikin erinomaisesti myös lähestyvään ystävänpäivään! Perinteinen tiikerikakun ohje on otettu K-ruoka-sivustoilta.

Tiikerikakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa

Lisäksi
voita vuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Koristeluun
tomusokeria
vaahtokarkkeja

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.  Ota noin 1/3 taikinasta erilleen. Lisää kaakaojauhe ja maito isompaan taikinaan. Kaada tummaa taikinaa vuoan pohjalle, väliin vaaleaa ja päälle taas tummaa. Sekoita hieman haarukalla, jotta taikinat sekoittuvat. Paista kakkua 175- asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...