sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vaahtokarkkitikkarit ja valkosuklaalla maustetut popcornit strösseleillä

Viime viikon 1-vuotissynttäreille tein kakun lisäksi toki muutakin, tässä pari helppoa ohjetta, jotka menevät jatkoon myös tuleviin lastenjuhliin. Vaahtokarkkitikkarit ovat helppoja ja melko nopeita tehdä sarjatyönä ja sopivat erityisen hyvin lastenjuhliin. Vaahtokarkkitikkareista innostuin halloweeninä, jolloin koristelin niitä syötävillä silmillä. Joten täytyihän niitä nytkin päästä väsäämään, ilman silmiä tosin. Halloween-tikkareiden ohje ja kuvat löytyy täältä. Maustettuja popcorneja tein nyt ensimmäistä kertaa. Ne valmistuvat nopeasti juhla-aamuna, kannattaa tosin tehdä ne sikäli hyvissä ajoin, että suklaa ehtii jähmettyä. Muutoin syöminen on melko tahmaista puuhaa. Popcornit ovat myöskin kivoja lastenjuhliin eikä niiden tekemiseen mene kauaa. Iso peukku siis myös niille! 

Vaahtokarkkitikkarit
vaahtokarkkeja
valkosuklaata
strösseleitä
pillejä

Töki vaahtokarkit pillien päihin, voit puolittaa pillit halutessasi lyhyemmiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa vaahtokarkit suklaassa ja sen jälkeen strösseleissä. Nosta jähmettymään jääkaappiin. (Laitoin tikkarit jähmettymään pellille leivinpaperin päälle dipattu puoli alaspäin.) Tikkarit tarjosin lasipurkkeista, jotka olin täyttänyt sokerilla, näin tikkarit pysyivät helpommin pystyssä.
Popcornit valkosuklaalla ja strösseleillä
1 pkt popcorneja
200 g valkosuklaata
strösseleitä

Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata valkosuklaa ja lisää popcornien sekaan. Kaada joukkoon strösselit ja sekoita. Anna suklaan jähmettyä ennen tarjoilua. Sekoita vielä ennen tarjoamista, jotta popcornit irtoavat toisistaan. Tarjoile esimerkiksi pahvisesta popcornlaatikosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...