torstai 5. tammikuuta 2017

Synttäriviiri ja pompomit

Vielä hieman synttärihulinaa koristeiden muodossa. Juhlakoristeita on aina mukava väkertää, joten pojan päikkäriajat ennen juhlia tulikin hyödynnettyä erityisen hyvin. Yritin etsiä tarpeeksi pitkää (noin 8 metriä) lippuviiriä nettikaupoista mutta, koska en oikein löytänyt sopivaa, päätin tehdä sen itse. Leikkasin kaksipuoleiset liput kartongeista, jotka sitten liimasin roikkumaan satiiinauhaan. Valkoisiin lippuihin leikkasin ja liimasin kaksipuoleisella teipillä ykköset molemmin puolin ja ajatuksissa onkin, että voin käyttää samaista viirinauhaa myös tulevilla synttäreillä, jolloin ykkösten tilalle on helppo vaihtaa numerot. Jee! Eli seuraavien synttäreiden viirinauha onkin jo hoidettu :) 

Lisäksi askartelin muutaman (aluksi piti tehdä oikeasti vain muutama mutta vahtiin päästessä niitä syntyikin muutama lisää) pompomin. Voi olla, että viime aikaisten juhlien perusteella juhlavieraiden ajatuksissa on, ettei meillä ole juhlia ilman pompomeja mutta ne nyt on vaan musta niin kivoja, että aina on päästävä muutaman pompom tekemään ;) 

Synttäriviiri
8 metriä 6 mm paksua satiininauhaa 
23 kpl A4- kokoisia kartonkeja (värillisiä ja yksivärisiä)
liimaa
sakset

Taita kartongit kahtia (vinosti vastakkaiset kulmat päällekkäin taittamalla lipuista tulee hieman suuremmat) ja leikkaa liput. Leikkaa värillisen kartongin ylijäämäpaloista numerot. Kannattaa tehdä mallinumero ja leikata sen avulla loput. Kiinnitä numerot yksivärisiin lippuihin kaksipuoleisella teipillä tai liimalla. Liimaa liput nauhaan tasaisin välein, muista jättää päihin tyhjää nauhan kiinnitystä varten. 

Pompomit
silkkipaperia (eri värejä)
6 mm paksua satiininauhaa ripustusnauhaksi
3 mm paksua satiininauhaa pom pomeihin

Hyvä kuvallinen ohje pompomien tekemiseen löytyy täältä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...