keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kuhaa katkarapu-sitruunalisukkeella

Kuha on mielestäni yksi parhaista vaalealihaisista kaloista ja se taipuu paistamisen lisäksi mainiosti myös uunissa valmistettavaksi. Kypsennysajan kanssa kannattaa tosin olla tarkkana, jotta kala säilyy mehukkaana eikä ehdi kuivahtaa. Uunissa valmistetut kuhafileet maistuvat mainioilta katkarapu-sitruunalisukkeen kanssa. Kuhan mausteeksi riittävät pelkkä suola, mustapippuri ja sitruunamehu, koska lisämakua tulee kalan kanssa tarjottavasta maukkaasta lisukkeesta. Tämä jos mikä, on ihanan kevyttä kalaruokaa parhaimmillaan. Kalan seuralaiseksi sopivat mainiosti yksinkertaiset keitetyt perunat, kalan ja katkarapu-sitruunalisukkeen pysyessä pääroolissa.

Kuhafileet
600 g kuhafileitä
suolaa
mustapippuria
voita
oliiviöljyä

Katkarapu-sitruunalisuke
100 g katkarapuja
1 sipuli
noin 3/4 dl kapriksia
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
2 rkl sitruunamehua
reilut ½ dl timjamia riivittyä
voita/öljyä

Koristeluun
muutama timjamin oksa
muutama viipale sitruunaa

Poista kuhafileistä ruodot. Voitele uunivuoan pohja ja kaada vuokaan reilu loraus oliiviöljyä. Mausta kuhafileet suolalla ja mustapippurilla ja aseta vuokaan. Kypsennä fileitä 200- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä, riippuen fileiden koosta.

Valmista katkarapu-sitruunalisuke. Kuori ja hienonna sipuli. Riivi timjami. Raasta sitruunan kuori. Kuullota sipuleita voissa tai öljyssä paistinpannulla. Lisää kaprikset ja sitruunamehu sekä -raaste. Lisää katkaravut ja timjami. Sekoita ja kuumenna katkaravut nopeasti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa lisuke kuumana kuhafileiden päällä. Koristele lopuksi sitruunaviipaleilla ja timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...