perjantai 29. heinäkuuta 2016

Nizzansalaatti

Tämä herkullinen salaatti vie ajatukset parin kesän takaiseen reissuun Ranskan Rivieralle. Nizzansalaatti on aina varma ja ruokaisa vaihtoehto salaattinälkään. Tämän salaatin jälkeen ei myöskään tarvitse jäädä nälkäiseksi, joten se on täysi kymppi! Anjovisfileet ja kaprikset tuovat salaattiin lisää sopivaa suolaisuutta ja tuo kastike provence-yrttimausteella maistui salaatissa mukavan raikkaalta. Kesäruokana tämä salaatti on aivan mainio! Ohje on Pirkka-lehdestä ja alkuperäinen ohje löytyy täältä. Tonnikalapihvit täytyi vaihtaa purkkitonnikalaan, koska pihvejä ei kaupan valikoimassa ollut ja pavut unohtuivat pakastimeen. 

Nizzansalaatti:
2 prk vaaleaa tonnikalaa
4 keitettyä perunaa
½ kurkku
1 tlk anjovisfileitä
3 keitettyä kananmunaa 
3 tomaattia
pari ruokalusikallista kapriksia
kourallinen vihreitä oliiveja
puolikas pieni punasipuli
1 ruukku jäävuorialaattia 

Keitä perunat ja kuori ne halutessasi. Viipaloi noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja jäähdytä ne. Huuhtele tomaatti ja kurkku ja paloittele. Huuhtele salaatti. Kuori punasipuli ja viipaloi. Kokoa salaatti tarjoiluvadille. 

Kastike:
½ dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus provence-yrttimaustetta
 
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos salaatin päälle, sekoita hieman. 
 






4 kommenttia:

  1. Nizzan salaatti on niin kesäinen ja ihana, ja tämän ohjeen myötä tuli suorastaan himo siihen! Minulla on luotto-ohje, jossa marinoidaan keitetyt perunat. Maku on ihana! Voisi tosin poiketa joskus kaavasta, ja tehdä salaatin jollain toisella ohjeella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä salaatti vie kyllä kielen mennessään, aivan ihanaa! Liian harvoin tulee vain tehtyä. Marinoidut perunat kuulostaa herkullisilta, takuulla hyvää :)

      Poista
  2. Nizzansalaatti on päässyt ihan unohtumaan. Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, itsekin olin ihan unohtanut kuinka hyvää se on! :) Mukavia herkutteluhetkiä salaatin parissa sinulle :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...