torstai 18. syyskuuta 2014

Itämainen salaatti karamellisoiduilla luumuilla

Ihanan rapea ja erittäin ravinteikas lehtikaali toimii tämän salaatin pohjana. Halusin tehdä salaatin, josta löytyy kunnolla rouheutta ja rakennetta, joten raaka-aineetkin saivat olla sopivan rapsakoita. Salaattia söimme Marrakechin broilerin kanssa, josta reseptiä tulossa myöhemmin. Karamellisoidut luumut lisäsin ohjeeseen, koska ajattelin niiden sopivan herkullisesti salaatin värimaailmaan sekä kokonaisuuteen. Kyllä tätä salaattia kelpasi rouskutella!


Salaatin ainekset:
lehtikaalia
punakaalia
punasipulia
cashew-pähkinöitä
mustapapuja
luumuja

Salaatin kastike:
tuoretta inkivääriä
intialaista maustesekoitusta
suolaa
fariinisokeria
mustapippuria
öljyä
sitruunamehua
omenamehua

Liota mustapapuja yön yli (n.8h) ja keitä niitä noin 45 minuuttia. Mausta keitinvesi suolalla ja  mustapippurilla. Mausta kypsät pavut intialaisella maustesekoituksella ja jäähdytä ne. Huuhtele lehtikaali, revi suuret lehdet pienemmiksi ja laita ne kulhoon. Huuhtele punakaali ja leikkaa se parin sentin pituisiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja viipaloi se. Ruskista pähkinät kevyesti paistinpannulla. Lisää kaikki salaatin ainekset kulhoon. Valmista kastike ja sekoita se hyvin salaatin joukkoon. Kannellisessa kulhossa aineksien ja kastikkeen sekoittaminen onnistuu hyvin kulhoa ravistelemalla ja kääntelemällä ylösalaisin. Näin kastike leviää hyvin ja koko salaatti saa makua. Asettele salaatti lopuksi tarjoiluvadille.

Luumujen karamellisointi: Huuhtele ja puolita tuoreet luumut. Kaada paistinpannulle sokeri ja kuumenna sitä kunnes se muuttuu rusehtavaksi. Lisää voi ja alenna pannun lämpötilaa. Sekoita kunnes voi on sulanut. Lisää luumut ja paista niitä välillä käännellen kunnes ne pehmenevät. Tarjoa luumut salaatin kanssa.

Valmista kastike: Raasta hieman tuoretta inkivääriä pieneen kippoon, lisää loraus öljyä ja omenamehua. Purista sekaan hieman sitruunamehua. Heitä sekaan intialaista maustesekoitusta, suolaa, mustapippuria ja fariinisokeria. Lisäilin itse aineksia vähitellen ja maistelin seosta kunnes se oli sopiva omaan makuun, en siis ottanut mittasuhteita ylös. Kaada kastike salaatin joukkoon. 

Vinkki: Karamellisoidut luumut toimivat hyvin myös jälkiruokana kermavaahdon kanssa! Ilman salaattia siis! ^-^


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...