lauantai 20. syyskuuta 2014

Marrakechin broilerinuijat

Broilerinuijat maistuvat sekä arkena, että viikonloppuna, kylminä sekä lämpiminä ja vaikkapa sormiruokana. Ne voi maustaa pelkällä suolalla ja pippurilla tai tehdä niille maukkaan liemen, joka vie kielen mennessään. Syyskuun Yhteishyvän ruokaliitteessä ollutta Marrakechin broileria oli pakko kokeilla. Broilerin koipi-reisipalat korvasin maustamattomilla broilerinuijilla, kun ne sattuivat olemaan sopivasti tarjouksessa omassa lähikaupassa. Nuo nuijat eivät olleet ollenkaan huono vaihtoehto, vaan ne ajoivat asiansa erittäin hyvin. Liemen aineksia laitoin alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna hieman reilummin, koska tunnetusti tässä keittiössä tykätään, että mausteet saavat ruoissa myös maistua. Hyvää oli ja nuo oliivit olivat erityisen mahtava lisä kokonaisuuteen. Marrakechin broilerinuijia naposteltiin Itämaisen salaatin ja karamellisoitujen luumujen kera.


Ainekset:
2 pkt (á 800g) maustamattomia broilerinuijia
puolikas purkillinen (á 235g) vihreitä oliiveja
1 sitruuna
2 sipulia 
2 chiliä
öljyä
suolaa

Liemi:
2 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 tl kanelia
2 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
1 rkl fariinisokeria
1 kanaliemikuutio
3 dl omenamehua
 
Ruskista broilerinuijat kevyesti öljyssä ja asettele nuijat uunivuokaan. Ripottele pinnoille hieman suolaa. Kuori sipulit ja paloittele ne lohkoiksi, ruskista kevyesti pannulla ja lisää nuijien sakaan. Huuhtele sitruuna ja leikkaa viipaleiksi. Lisää oliivit, puolitetut chilit ja sitruunaviipaleet nuijien päälle. 

Vamista liemi: Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää mausteet ja fariinisokeri. Kuumenna. Lisää omenamehu ja murenna kanaliemikuutio sekaan. Kiehauta liemi ja kaada uunivuokaan broilerinuijien päälle. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia.

Vinkki: Laita vuoan päälle folio, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...