tiistai 29. heinäkuuta 2014

Puolukkavispipuuroa riisihiutaleista

Jos viime syksyiset puolukat kuumottelevat vielä pakkasessa ja niistä täytyisi vähitellen päästä eroon, on puolukkapuuro oivallinen vaihtoehto tähän hätään. Aiemmin olen tehnyt puolukkapuuron perinteisesti mannasuurimoihin mutta tällä kertaa testasin myös tarkoitukseen sopivia riisihiutaleita. Kokonaisuudesta tuli oikein kiva, ja varmasti jatkossakin puuroa tulee tehtyä vuorotellen vähän molempiin. Testasin puolukoiden tuhoamisurakan aikana myös mannasuurimoita ja riisihiutaleita sekaisin, joka tämäkin toimi yllättävän hyvin. Nyt on puolukat sitten syöty ja pakkanen sulatettu, joten syksyllä taas puolukkametsään!

Ainekset:
1 litra vettä
3 dl puolukoita
3 dl riisihiutaleita
1 dl sokeria

Keitä puolukoita noin 10 minuuttia. Lisää riisihiutaleet ja keitä puuroa noin 15 minuuttia. Lisää sokeria ja kiehauta vielä. Itse tykkäsin keittää noita riisihiutaleita kauemmin kuin pakkauksen ohjeessa sanotaan, että hiutaleet pehmenivät kunnolla. Anna puuron jäähtyä ja vispaa kuohkeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...