lauantai 1. maaliskuuta 2014

Aasialainen lohisalaatti

Miltä kuulostaisi mukavasti rouskuva salaatti aasialaisilla vivahteilla höystettynä? Ajatuksissa tällainen salaatti oli pyörinyt jo jonkin aikaa, kunnes viimein sain sen toteutettua. Raaka-aineina halusin käyttää ehdottomasti korianteria, porkkanaa, sokeriherneitä, chiliä sekä cashewpähkinöitä. Näistä muodostuikin kiva kokonaisuus, romainesalaatin ja kaalin kera. Tein salaatille myös aasialaistyylisen kastikkeen, johon tuli mukavasti potkua valkosipulista, inkivääristä ja limetin mehusta. Tuo limetti onkin ihanan raikas lisä salaatteihin ja varsinkin näin kevään tullen, sen käyttö tulee todennäköisesti lisääntymään. Salaatin pääraaka-aineena käytin aina niin herkullista kylmäsavulohta.

 
Ainekset:
200g kylmäsavulohta tai graavilohta
2 porkkanaa
pala punakaalia
150 g sokeriherneitä
½- 1 chili
romainesalaattia
korianteria maun mukaan
cashewpähkinöitä paahdettuna

Kastike:
2 tl inkivääriä raastettuna
1-2 valkosipulinkynttä
 puolikkaan limetin mehu
1 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
1 tl riisiviinietikkaa
0,5 dl öljyä




Huuhtele salaatti ja kaali, kuivaa ne hyvin. Revi salaatti tarjoiluvadille, viipaloi punakaali ja lisää salaatin sekaan. Pese porkkanat ja kuori ne. Leikkaa porkkanat tikuiksi. Huuhtele chili ja leikkaa se renkaiksi, poista siemenet. Jos käytät pakastettuja sokeriherneitä, keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Tuoreet herneet ovat rapsakampia, joten ne rouskuvat salaatissa mukavasti. Lisäile ainekset salaatin sekaan. Viipaloi lohi ja asettele viipaleet ruusukkeiksi salaattiin. Paahda cashewpähkinät pannulla ja lisää salaattiin.

Valmista kastike: Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja lisää kippoon valkosipulien sekaan. Lisää puolikkaan limetin mehu, soijakastike, hunaja, riisiviinietikka ja öljy. Sekoita hyvin. Maistele kastiketta ja lisäile aineksia maun mukaan jos tarpeellista. Lisää kastike salaatin sekaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...