lauantai 29. maaliskuuta 2014

Halloumi-viikunasalaatti belugalinsseillä

Herkullinen ja melko suolainen halloumijuusto muodostaa kivan kokonaisuuden miedon makuisten viikunoiden kanssa. Lisäksi halusin salaattiin lisää ruokaisuutta ja hieman proteiinia, joten kokeiluun päätyivät kasvismaailman kaviaariksikin kutsutut belugalinssit. Nämä mustat pienoiset pallerot ovat aromaattisuutensa ansiosta luksuslinssin maineessa, eikä kyllä suotta. Linssit pysyivät ehjinä koko keittämisen ajan ja mukavan kiinteän koostumuksensa ansiosta ne soveltuvat erinomaisesti salaatteihin. Linssejä maustoin mintulla halloumijuustoa mukaillen, mutta makua linssit saivat myös valkosipulista, siirapista ja balsamicosta suolan ohella. Tämänkertainen salaatti osoitti jälleen sen, että myös muutamasta hyvin valitusta raaka-aineesta saa koottua upean ja maistuvan kokonaisuuden!

Ainekset:
halloumijuustoa
viikunoita
(baby)pinaattia
jäävuorisalaattia

+ salaatin koristeluun makeaa balsamicokastiketta

Belugalinssit:
1 dl belugalinssejä
1 valkosipulinkynsi
 n. 2,5 dl keitinvettä+ 1 tl suolaa
n. ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl tummaa siirappia
1 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Valmista Belugalinssit: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kaada kattilaan tilkka oliiviöljyä ja kuullota valkosipulisilppua. Huuhtele linssit ja kaada ne kattilaan. Lisää vesi. Mausta vesi suolalla (kannattaa laittaa tarpeeksi, noin 1 tl, jotta linssit saavat makua.) Keitä linssejä noin 30 minuuttia. Kaada linssit lävikköön, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Laita linssit kulhoon ja sekoita joukkoon siirappi, balsamico, minttu ja lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Tarkasta maku ennen tarjoilua.

Huuhtele salaatit ja pinaatit ja kuivaa ne hyvin. Halkaise viikunat. Viipaloi halloumijuusto 6 osaan. Paista juustoviipaleet kullanruskeiksi. Kokoa salaatti lautaselle ja viimeistele balsamicokastikkeella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...