perjantai 27. lokakuuta 2017

Jauheliha-kasvisvuoka

Helppoa arkiruokaa koko perheelle. Laitoin kerroksittain vuokaan kesäkurpitsaa, tomaattia ja jauhelihakastiketta (broilerin jauhelihaa, oman kasvimaan sipuleita, valkosipulia, paseerattua tomaattia, oreganoa, mustapippuria ja suolaa). Päälle vielä pallo mozzarellaa revittynä ja vuoka uuniin. Maistuu!

Jauheliha-kasvisvuoka
400 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
öljyä
500 g paseerattua tomaattia
4-5 tomaattia
2 kesäkurpitsaa
1 pallo mozzarellaa

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen sen valmistamista. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhtele tomaatit ja kesäkurpitsat. Leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Itketä kesäkurpitsat (eli suolaa ne) ja kuivaa ylimääräinen kosteus huolellisesti talouspaperilla. Kaada paistinpannulle loraus öljyä ja kuullota sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää paseerattu tomaatti. Anna hautua hetki. Lado vuokaan pohjalle kesäkurpitsaa ja tomaatteja, lisää jauhelihakastiketta. Tee toinen kerros samoin ja lisää päälle vielä kesäkurpitsaa ja tomaattia. Revi päällimmäiseksi pallo mozzarellaa ja rouhi päälle hieman mustapippuria. Paista 200- asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...