torstai 22. kesäkuuta 2017

Kvinoasalaatti

Kesällä on erityisen kivaa syödä salaatteja, jolloin ruokavaliokin kevenee lähes huomaamatta. Myöskään ruokaisuudesta ei tarvitse tinkiä, kun salaattiin lisää esimerkiksi kvinoaa. Keitin tässä yhtenä päivänä kvinoaa kerralla suuremman kattilallisen, ja siitä saikin kivan salaattipohjan useammaksi päiväksi. Eri lisukkeilla salaattiin saa mukavaa vaihtelua, eikä samaa versiota tarvitse syödä päivästä toiseen. Kvinoan kylkeen sopii mainiosti vaikka appelsiini, tankoparsa, rucola ja pistaasipähkinät. Kun maut ovat hyviä, ei niitä tarvitse montaa erilaista yhteen salaattiin. Parsat olin paahtanut edellisenä päivänä ja vaikka ne ovat parhaimmillaan tuoreina juuri valmistettuina, saivat ne kelvata seuraavan päivän salaattiin. Siellähän ne menivät joukossa. Appelsiini toi salaattiin ihanaa raikkautta ja pistaasipähkinät terästävät kyllä salaatin kuin salaatin. Täydellistä arkilounasherkkua.

Kvinoasalaatti
noin 2 dl kvinoaa
2 appelsiinia
puolikas nippu (á 500 g) tankoparsaa
suolaa 
mustapippuria
oliiviöljyä
kourallinen rucolaa
noin 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Kastike
noin ½ dl seesamiöljyä
1 rkl balsamicoa
mustapippuria
suolaa

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja paloittele appelsiini. Paahda parsat paistinpannulla tai uunissa. Mausta suolalla, pippurilla sekä lorauksella oliiviöljyä. Huuhdo rucola. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne. Kokoa salaatti lautasille tai tarjoilukulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku. Sekoita kastike salaatin sekaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...