torstai 5. marraskuuta 2015

Kurpitsa-kookoskeitto

Syksyn aikana on tullut keiteltyä kurpitsakeittoa muutamaankin otteeseen hieman eri variaatioin. Tykkään kurpitsakeitosta pehmeytensä ja helppotekoisuutensa vuoksi ja onhan se vielä superhyvääkin, joten miksei sitä tekisi useinkin. Tähän simppeliin keittoon laitoin keltaisten kurpitsojen lisäksi vain kookosmaitoa, sipulia ja mausteita ja silti lopputulos oli maistuva, jokseenkin melko kookoksinen. Mutta jos kookoksesta tykkää, tämähän ei haittaa joten nam nam, ihanan tuoksuista ja höyryävän kuumaa keittoa on hankala vastustaa.

Kurpitsakeitto:
1 iso keltainen kesäkurpitsa tai 2 pienempää
0,5 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 tl currya
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Lisäksi:
Paahdettua sipulia

Huuhtele ja paloittele kurpitsat. Laita kurpitsapalat kattilaan ja kaada sekaan vettä. Keitä kurpitsapaloja kevyesti, jotta ne pehmenevät. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita paistinpannulla tilkassa öljyä ja lisää kurpitsojen sekaan. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja mausteet. Keitä noin 10 minuuttia. Nauti keitto höyryävän kuumana paahdetun sipulin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...