perjantai 20. maaliskuuta 2015

Suklainen kuivakakku

Ehkä hieman hassun näköinen mutta sitäkin herkullisempi! Kakun valkosuklaakuorrutuksesta ei tullut kovin kaunis mutta kakun makuunhan pienet ulkonäköseikat eivät onneksi vaikuta. Tähtäsin ihanan suklaiseen kuivakakkuun ja sellaisen myös sain. Ohje löytyi kaappien kätköstä, joka on napattu talteen jostakin lehdestä. Herkullinen kuivakakku, jota tulee tehtyä varmasti toistekin!

Kuivakakun ainekset:
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
1 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
175 g voita

Kakun koristeluun:
100 g valkosuklaata
tummaa suklaata rouhittuna

Leivitykseen:
voita ja korppujauhoja

Sulata paloitellut suklaat erikseen esimerkiksi mikrossa.Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää jauhoseos ja voi muna-sokerivaahtoon. Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu tumma suklaa. Sekoita sulatettu valkosuklaa lopputaikinaan. Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota korppujauhoilla. Levitä vuokaan ensin tumma taikina ja lisää päälle vaalea taikina. Paista 175-asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. (Kokeile kypsyyttä hammastikulla.) Anna kakun jäähtyä. Sulata valkosuklaa ja valuta kakun päälle. Viimeistele kakku vielä rouhitulla tummalla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...