perjantai 5. joulukuuta 2014

Parmesaanilusikoita Ranskan tuliaisilla

Elokuisen Ranskan reissun tuliaisia on tullut pantattua jo muutaman kuukauden, ovat meinaan hyllyssä niin suloisia, ettei niitä ole raaskinut käyttää mutta joskushan ne syötävä on. Erimakuisia tapenadeja maistelimme Ranskassa usempaan otteeseen patongin ja grissineiden kera, joten täytyihin niitä tänne kotisuomeenkin raahata, kun niin hyviä olivat ja noihin tapenademakuihin niin kovin tykästyttiin! Parmesaanilusikoiden ajattelin sopivan tapenadeille hyvin, joten niiden kanssa ne olikin oikein juhlallista herkutella. Mainittakoon vielä, että tapenadejen makuina olivat aurinkokuivattu tomaatti, vihreä oliivi ja paahdettu munakoiso, joten arvatenkin ne olivat erityisen maistuvia. Parmesaanilusikoita olen tehnyt aikaisemminkin ja ohje löytyy täältä blogistakin viime keväältä, mutta laitetaan se tähän vielä muistinvirkistykseksi.

Parmesaanilusikat:
2 dl parmesaaniraastetta
3 dl vehnäjauhoja
80 g voita tai margariinia
0, 75 dl maitoa

Raasta parmesaanijuusto ohueksi raasteeksi. Lisää vehnäjauhot ja kuutioi voi. Sekoita hyvin. Lisää maito sekaan vähitellen, jotta taikinasta tulee tasaista. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Valmista teelusikan avulla lusikoille pahvi-/paperimuotti. Kääri foliota rullalle ja päällystä se leivinpaperilla, näin saat tehtyä lusikoille hyvän jalustan. Kauli taikinasta muutaman millin paksuinen levy ja leikkaa siitä lusikoita muotin avulla. Aseta lusikat leivinpaperilla päällystetyn rullan päälle niin, että lusikan varsi kiertyy rullan ympäri. Paista lusikoita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ne alkavat hieman rusehtaa. Anna lusikoiden jäähtyä ennen tarjoilua.

Vastaava lusikoiden ohje löytyy myös täältä. Eri täytteellä vain.

2 kommenttia:

  1. Päädyin useamman mutkan kautta tänne ja piti tulla kiittämään tästä reseptistä. Tämän illan illallisen alkupaloiksi valmistui nimittäin näitä herkkuja (porotäytteellä tosin). Mielettömän hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että resepti oli mieluisa! Porotäyte kuulostaa kyllä hurjan herkulliselta, sopi varmasti hienosti näiden lusikoiden kanssa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...