maanantai 4. marraskuuta 2013

Halloweenin kurpitsapiirakka

Halloweenina halusin leipoa jotain kurpitsaista ja tähän Supermarketin lehdestä bongaamani kurpitsapiirakan ohje soveltui loistavasti. Keltaista kurpitsaa ei kaupassa ollut saatavilla, joten sen sijaan pääsin tutustumaan itselle ennestään tuntemattomaan kurpitsalajikkeeseen, nimittäin myskikurpitsaan. Tämä uusi tuttavuus oli oikein kivan makuinen, hieman pähkinäinen ja makeampi kuin tuttu keltainen kurpitsa. Kokeilu oli siis kaikin puolin erittäinkin onnistunut.  Piirakassa myskikurpitsa toimi erityisen hyvin inkiväärin, kanelin ja pekaanipähkinöiden kanssa. Näiden ansiosta piirakka oli myös mukavan mausteinen, joten ehdottoman hyvin piirakka sopii myös joulunajan herkutteluun. Mitähän myskikurpitsasta kokkailisi seuraavaksi?

Murotaikinapohja: (Ohje kinuskikissan blogista)

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne vaahtoon. Sekoita. Painele taikina pirakkavuoan pohjalle (halkaisija 26-28 cm) tai irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. 



Ripottele piirakkapohjan päälle hienonnettuja pekaanipähkinöitä.

Piirakan täyte:

500 g keltaista kurpitsaa kuorittuna ja paloiteltuna (käytin siis myskikurpitsaa)
500 g porkkanoita kuorittuna ja paloiteltuna
4 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 prk (250 g) rahkaa
1 ½ tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
1 tl pomeranssinkuorta
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä

Lisäksi:

kermaa
siirappia
pekaanipähkinöi

Pese ja kuori kurpitsa, poista siemenet ja paloittele se. Huuhtele porkkanat, kuori ja paloittele. Keitä kasvikset suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Valuta ja soseuta hyvin. Sosetta piirakkaan menee noin 5 dl. 

Sekoita muut täytteen ainekset kurpitsa-porkkanasoseeseen. Kaada seos vuokaan piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa alimmalla tasolla 200-asteessa noin 40 minuuttia. 

 
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle koristeeksi pekaanipähkinöitä. Vatkaa kermavaahto ja sekoita siihen hieman siirappia. Tarjoile kurpitsapiirakka kermavaahdon kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...