sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Herkulliset täytetyt paprikat

Kun paprikat sattuivat olemaan tarjouksessa, pitää niistä ottaa kaikki ilo irti! Hyvin paprikaista reseptiä jälleen siis tulossa. Värikkään ruoan valmistaminen on aina yhtä kivaa ja syöminen vielä mukavampaa, siksi valitsinkin paprikat eri värisinä. Tykkään kovasti täytetyistä kasviksista ja niitä tuleekin tehtyä kohtuullisen usein, arkiruokaa parhaimmillaan!

Ainekset:

6 paprikaa (eri värisiä)
450 g naudan paistijauhelihaa
1 purkillinen kidneypapuja (300g)
1-2 porkkanaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tölkki tomaattimurskaa (400g)
reilusti kuivattua yrttisekoitusta/tuoreita yrttejä
liha- ja grillausmaustetta
mustapippuria
suolaa
1 mozzarellapallo (125 g)
n. 1,5 dl juustoraastetta

Pese paprikat ja leikkaa lakki pois, poista siemenet. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Kuullota sipulit pannulla tilkassa öljyä ja lisää jauheliha, ruskista. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kuori porkkanat ja leikkele ohuiksi pieniksi lastuiksi. Laita porkkanat jauhelihan sekaan. Lisää tomaattimurska ja kidneypavut ja anna kiehua hetken. Mausta yrteillä ja  liha- ja grillausmausteella. 


Leikkele mozzarellapallo paloiksi. Täytä paprikat jauhelihaseoksella, mozzarellalla ja juustoraasteella. Laita lopuksi lakki takaisin paprikan päälle. Paista uunissa 175-asteessa noin 45 minuuttia.



Kuvaajalla oli sen verran kiire syömään, että kuvattavaksi jäi kuuden sijasta vain neljä paprikaa.. Herkullinen kasvisversio täytetyistä paprikoista löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...