keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Valkosuklaa-persikkapiirakka

Tein tätä valkosuklaa- persikkapiirakka pääsiäisenä mutta piirakka sopii loistavasti myös kevät- ja kesäpäiviin tai vaikkapa tulevan vapun jälkkäriksi, joten pelkkä pääsiäispiirakka se ei todellakaan ole. Ohje on Myllyn Parhaan ja löytyy täältä. Piirakka on nopea ja helppo, kunhan sen ehtii vain jäähdyttää. Käytin valmista murotaikinaa, kuten alkuperäisessä ohjeessakin, joten pohja tarvitsi vain sulattaa. Täytteeseen voi laittaa persikoita tai mangoa, minulla sattui olemaan kaapissa persikoita, joten käytin niitä. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen laitoin persikoita täytteeseen kahden purkin sijasta vain yhden, se riitti minusta hyvin. Mantelilastut jätin pois. Täyte oli mukavan raikas ja makeutensa piirakka sai valkosuklaasta. Tätä piirakkaa täytyy tehdä kesällä uudelleen!

Pohja
1 pkt (400 g) Kauramurotaikinaa

Piirakan täyte
3 dl paksua turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 tlk (400g) säilykepersikoita
(mantelilastuja)

Koristeluun
mustia nonparelleja
tuoretta minttua

Sulata valmis pakastemurotaikina. Rouhi kylmä valkosuklaa. Painele taikina piirakkavuokaan ja vuoan reunoille. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita jogurtti sekaan. Lisää valkosuklaa ja sokeri täyteseokseen. Sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Viipaloi persikat. Nostele viipaleet piirakan päälle. Paista piirakkaa 200- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele halutessasi nonparelleilla ja mintulla.




2 kommenttia:

  1. Kestikö jugurtti uunin ihan hyvin? Minulla on huonoja kokemuksia juoksettuneesta täytteestä... En ole sen koommin uskaltanut yrittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jogurtti kesti uunin hyvin, käytin Lindahlsin paksua turkkilaista jogurttia. Käsittääkseni juuri rasvapitoisemmat jogurtit (käyttämässäni 10%) käyttäytyvät uunissa paremmin, eivätkä juoksetu niin helposti. Kannattaa kokeilla kyseistä jogurttia, itse olin ainakin erittäin tyytyväinen lopputulokseen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...