sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kukkakaalikuskus tomaatti-kookostahnalla

Kesäinen kukkakaalikuskus on mukavan kevyt välipala vaikkapa patongin kanssa ja tomaatti-kookostahna sopii kuskusille tosi kivasti. Ainut miinus oli, että tätä tehdessä koko kämppä haisikin sitten kaalille, joten ovet ja ikkunat auki! Mutta makuhan on tärkein ja hauska ohje kaikenkaikkiaan jos kukkakaalista ja yrteistä tykkää. Ohje on helmikuun 2015 Maku-lehdestä.

Kukkakaalikuskusin ainekset:
1 kukkakaali
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl basilikaa hienonnettuna
1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
1 dl kalamataoliiveja
1/2 dl kuorittuja manteleita paahdettuna
(1/2 chili viipaloituna)

Irrota kukkakaalin kukinnot, huuhtele ne ja hienonna esimerkiksi monitoimikoneessa tai raastamalla. Hienonna yrtit. Kiehauta herneet ja jäähdytä ne. Paahda mantelit kevyesti kuumalla pannulla ja rouhi halutessasi pienemmiksi. Sekoita kuskusin ainekset ja lisää vielä chiliviipaleita (unohdin lisätä ne itse mutta varmasti olisivat tuoneet kokonaisuuteen lisäpotkua!)

Tomaatti-kookostahnan ainekset:
1 prk (2 dl) kookoskermaa
1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

Valuta tomaatit ja hienonna ne tehosekoittimella. Lisää kookoskerma ja sekoita tasaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Täytyypi kokeilla tätä, niin herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä kivan raikasta ja kevyttä, juuri sopivaa kesäruokaa! Eikun kokeilemaan :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...