keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pizzaa chorizolla ja mozzarellalla

Olen jo pidemmän aikaa haikaillut chorizopizzan perään, ja päätimmekin jo pari viikkoa sitten, että seuraavan kerran, kun pizzaa tehdään niin täyteeksi laitetaan ehdottomasti chorizoa. Ja niin seuraavana pizzaperjantaina teimmekin! Argalin chorizo oli pizzaan nappivalinta, hyvänmakuinen ja siitä oli helppo leikata sopivia viipaleita. Pizzasta tuli erittäin maukas, eikä pizza muuta kaivannutkaan chorizon ja mozzarellan lisäksi. Paitsi päälle laitoin hieman pinaattia, lähinnä silmäniloksi mutta myös makunsa puolesta se sopi pizzaan mainiosti.

Pizzapohjan ainekset:
1 dl haaleaa vettä
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Aloita pohjan valmistaminen liuottamalla tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Vaivaa taikina hyvin ja kohota sitä hetki liinan alla. Valmista tällä välin tomaattikastike. Kaulitse pohja pellille leivinperin päälle ja kohota vielä liinan alla täytteiden valmistelemisen ajan. 

Ohjeella tulee pizzaa yksi pellillinen ja pohjasta rapsakka ja ohut. 

Pizzakastike:
n. 1,5 dl chilillä maustettua paseerattua tomaattikastiketta
puolikas sipuli
2 valkosipulin kynttä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus oreganoa
pari rkl oliiviöljyä

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Sekoita ainekset blenderissä ja kiehauta seos. Levitä kastike pizzapohjan päälle.
 
Pizzan täytteet:
reilu 15 cm pätkä chorizoa
100 g mozzarellaa palana
1 dl mozzarellaraastetta
suuri kourallinen pinaattia

Viipaloi chorizomakkara. Paloittele mozzarella. Levitä pizzakastike pohjan päälle. Lisää tomaattikastikkeen päälle hieman juustoraastetta. Asette chorizoviipaleet pizzan päälle. Paista pohjaa 250-asteessa noin 5 minuuttia. Lisää mozzarellapalat sekä lisää hieman juustoraastetta. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes pizza on kypsä. Lisää lopuksi huuhdellut pinaatit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...