torstai 5. kesäkuuta 2014

Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku

Toukokuun Pirkka-lehdessä ollut mustaherukka-valkosuklaajuustokakun ohje nostatti veden kielelle siinä määrin, että kyseistä kakkua ei voinut olla leipomatta, joten teimme kakkua pieniin valmistujaisjuhliini toukokuun lopussa. Mustaherukka toi kivaa vivahdetta muutoin hyvin makeaan tuorejuustokakkuun ja turkkilainen jogurtti oli mainio vaihtoehto perinteiselle kermalle molempiin mousseihin. Ihanan herkullinen kakku, joka vei kielen mennessään. 

Ainekset kakkupohjaan:
2 kananmunaa 
1 ½ dl sokeria  
100 g voita tai leivontamargariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta 

Herukkamousse:
3 liivatelehteä 
1 dl vispikermaa
½ prk (à 200 g) turkkilaista jogurttia
½ rs (à180 g) maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkoista leivontasuklaata
200 g mustaherukoita
½ dl sokeria
2 tl vettä  

Valkosuklaamousse:
1 liivatelehti
1 dl vispikermaa
½ prk (à 200 g) turkkilaista jogurttia
½ rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkoista leivontasuklaata
2 tl sitruunamehua

Valmista pohja: Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva jos käytät kiinteää voita tai margariinia. Lisää jauhoseos ja rasva vuorotellen muna-sokeriseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan, levitä tasaiseksi ja paista kakkupohjaa uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia kunnes se on kypsä. Jäähdytä pohjataikina hyvin ja halkaise kahtia vaakasuunnassa.

Valmista herukkamousse ja valkosuklaamousse:  Laita kaikki 4 liivatelehteä kylmään veteen. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja jaa se kahteen kulhoon. Soseuta mustaherukat. 

Sekoita mustaherukat, sokeri, puolet vaahdotetusta kermasta, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Sulata valkosuklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä seokseen. Kuumenna vesitilkka ja sekoita siihen 3 liotetuista liivatelehdistä. Lisää liivateseos ohuena nauhana varovasti massaan ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan kunnes valkosuklaamoussekin on tehty.

Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja puolet vaahdotetusta kermasta keskenään. Lisää sekaan sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja sekoita siihen yksi liotetuista liivatelehdistä. Lisää liivateseos ohuena nauhana valkosuklaa-kermaseokseen ja sekoita hyvin. 

Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla. Aseta vuoan pohjalle toinen halkaistusta kakkupohjasta. Levitä mustaherukkamousse pohjan päälle. Nosta toinen pohja välikerrokseksi ja kaada tämän päälle valkosuklaamousse. Levitä pinta tasaiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään. Hyydytä mielellään yön yli tai vähintään 4 tuntia. Koristele kakku esimerkiksi mustaherukoilla ja sitruunamelissalla. 



2 kommenttia:

  1. Tein samaa kakkua kaverini kanssa opiskelujen päättyessä ja tuli kyllä maukasta :) ainoa vaan, että liivatteiden kanssa oli hieman säätöä mustaherukkamoussea tehdessä

    VastaaPoista
  2. Juu kakku oli kyllä erittäin hyvää! Ajattelin, että samaa kakkua voisi joskus kokeilla esimerkiksi mustikoilla, olisi varmaan herkullinen niinkin. Kiva, että sullakin kakku onnistui liivatteista huolimatta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...